Si Melayu Yang Bodoh

2 03 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca…

Gambar dibawah ni aku colek dari budak-budak yang post gambar ni dekat Facebook. Lama dah gambar ni sebenarnya. Semenjak dua menjak ni memang banyak isu sensitif yang timbul dekat facebook gara-gara budak bodoh yang tak tau guna teknologi ni dengan cermat. Diorang sebarang je cakap macam diorang tu untouchable tapi bila dah kena terjah, print screen dan disebarkan kepada umum dialog meraka, time tu baru nak menggelabah.

Korang tengokla bualan si bodoh Tasyrif Tajudin ni dengan selamba jer posting-posting kat facebook kononnya dia yang buat bom untuk bakar gereja. Aku ada pesanan untuk si melayu yang bodoh Tasyrif Tajudin ni.

‘Hey Tasyrif, dan orang-orang yang sama kepala bodoh macam kau ni, Kau tak kesian ke dengan saudara se-Islam ko kat Sarawak ni, Ko tau tak yang kitorang yang beragama Islam dekat Sarawak ni hanyalah golongan minoriti? Kitorang dekat sini betul-betul takut kalau isu sensitif macam ni timbul. Ko paham tak? Kalau tak paham ko bacalah artikel TRAGEDI AMBON yang berlaku kat Indonesia tak lama dulu ni.’

Itulah pesanan ku kepada si Melayu bodoh yang bernama Tasyrif ni dan orang-orang yang sama kepala bodoh macam dia.

Advertisements

Actions

Information

2 responses

2 03 2010
fina fento

saja je nak timbulkan kontroversi..

2 03 2010
fitri

betol ka ni? alahai, kebodohan benar!

http://fitridzulkifli.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: