KONTEST Earth We Care, We Love You!

10 03 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca…

Jalan-jalan dari blog ke blog tadi aku terjumpa lagi satu kontest yang agak menarik dan agak sesuai dengan jiwaku sebagai pencinta alam ni. Korang nak tau kontest ape tu? Ni dia…

EARTH WE CARE, WE LOVE YOU CONTEST yang di anjurkan oleh blog SEINDAH DUNIA KITA.

Cara nak masok kontest ni korang cuma ambil satu gambar tentang Unsur-unsur alam iaitu air, tanah, api dan udara beserta caption untuk gambar tu. Untuk maklumat lanjut tentang kontest ni korang singgah ler ke blog Seindah Dunia Kita ni.

Okay, Tanpa membuang ayat. Ni aku nak tunjok gambar aku untuk kontest ni. Gambar ni sebenarnya dah lama. Gambar ni adalah original daripada aku sendiri yang di ambil oleh kawan america ku ketika kitorang bermalam di hutang Gunong Santubong, Kuching, Sarawak.  Saksikanla Keindahan gambar ni…

Korang nampak tak aku bersedia untuk terjun kat atas air terjun tu? Bukak mata besar-besar, susah nak nampak sebab aku pakai camouflage trunk… Kekeke…

Ni la antara air terjun yang ada dekat Gunong Santubong. Dekat jer tempat aku berdiri tu dikatakan ada telaga tempat Tuan Puteri bersiram.  Kat Lubang telaga tu, Kawan america aku sorang je yang boleh menyelam sampai ke dasar telaga tu yang dalam nya di anggarkan sedalam 30 kaki. Sungguh dalam kan?

So, ini jelah yang aku nak kongsi dengan korang bersempena kontest Earth We Care, We Love You! Ramai-ramai ler kita join kontest ni sesambil share gambar tentang alam sekitar yang kita ada. Sekian, trima kasih.

Nak join? silalah ke LINK ini.

Advertisements




Kontest Bola Oh Bola

9 03 2010

Aku rasa untuk blog ni baik aku join jer seberapa banyak kontest yang boleh. So, untuk kontest kali ini adalah kontest bola oh bola yang di anjurkan oleh mietos

Senang jer kontest ni, bab teka meneka ni aku memang dah mahir. Korang teka jer kat mana bola dalam gambar ni berada sepatutnya.

Aku rasa la, bola tu berada kat B atau F. Bukan Blue Filem tau. Hehehe…

So, Korang jangan tak join… Join ler skali…  Dua tiga kali pun boleh… Join kat sini yer… Tarikh tutup 15  mac 2010 ni… Cepat join jangan terlambat… Daa~~





Kontest Isi Dialog Kartun

5 03 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca…

Korang nampak tak Kartun kat bawah ni. Kat Blog aku yang berbahasa Sarawak To Live And Die In Sarawak tengah buat kontest buat dialog Kartun ni dengan kreatif dan lawak skali. Pemenangnya akan dikira bedasarkan sape yang dapat membuat aku gelak sampai kering gusi.

Kontest ni just untuk suka-suka tapi tetap ada hadiah untuk kontest ni dan hadiah yang cuma dapat ku bagi ialah  review blog korang kat blog To Live And Die In Sarawak tu. Cukuplahkan? At least korang dapat tengok macam mana blog korang di review dalam bahasa Sarawak. Aku newbie lagi kat blogosfera ni. Lom mampu nak bagi hadiah yang best-best. Hehee..

Korang tengok Kartun ni dulu…

Dah ada idea? Okay, cara-cara nak masok kontest ni senang jer. Korang buat dialog untuk kartun di atas dan letakkan dekat komen di bawah post ini. Kalau rajin korang editlah kartun ni dan letak kat post korang dan linkkan post kontest tersebut ke post ini. Nama tajuk post tersebut hendaklah KONTEST ISI DIALOG KARTUN

Tarikh tutup sampai hari Ahad ni jer 7 Mac 2010 dan pemenangnya akan di umum pada 8 Mac 2010 di post terbaru blog ini pada hari tersebut. So apa tunggu lagi? join lah!

Contoh:

Ompuan: Ko Berak tadi dah flush jamban tak?…
laki: Aku dah flush ler…

Ompuan: Tipu! Apsal taik masih kat lobang jamban tu?

Laki: Taik aku ker taik kau tu??? cakap kita pulak….

Ompuan: Apsal ko ni!!! Taik sendiri pun tak ngaku ker!!!!