Si Melayu Yang Bodoh

2 03 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca…

Gambar dibawah ni aku colek dari budak-budak yang post gambar ni dekat Facebook. Lama dah gambar ni sebenarnya. Semenjak dua menjak ni memang banyak isu sensitif yang timbul dekat facebook gara-gara budak bodoh yang tak tau guna teknologi ni dengan cermat. Diorang sebarang je cakap macam diorang tu untouchable tapi bila dah kena terjah, print screen dan disebarkan kepada umum dialog meraka, time tu baru nak menggelabah.

Korang tengokla bualan si bodoh Tasyrif Tajudin ni dengan selamba jer posting-posting kat facebook kononnya dia yang buat bom untuk bakar gereja. Aku ada pesanan untuk si melayu yang bodoh Tasyrif Tajudin ni.

‘Hey Tasyrif, dan orang-orang yang sama kepala bodoh macam kau ni, Kau tak kesian ke dengan saudara se-Islam ko kat Sarawak ni, Ko tau tak yang kitorang yang beragama Islam dekat Sarawak ni hanyalah golongan minoriti? Kitorang dekat sini betul-betul takut kalau isu sensitif macam ni timbul. Ko paham tak? Kalau tak paham ko bacalah artikel TRAGEDI AMBON yang berlaku kat Indonesia tak lama dulu ni.’

Itulah pesanan ku kepada si Melayu bodoh yang bernama Tasyrif ni dan orang-orang yang sama kepala bodoh macam dia.





Facebook Symbols and Characters

2 02 2010

This is all facebook symbols and characters. Practically, all the Unicode symbols are listed in here. Some of the code you can directly input from your keyboard using alt codes reference. But it is easier for me to copy and paste these code because it is hard to remember all the codes. Try it and have fun with it!

≈๑۩ ۩.. ..۩۩๑ ๑۩۞۩๑ ✲❈➹ ~.~◕ ‿-。☀☂☁ 【】┱┲❣ ✚✪✣ ✤✥✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄☪ ☣☢☠☭♈ ➸✓✔✕ ✖㊚㊛ *.:。 ✿*゚‘゚・ ⊙¤㊣★☆ ♀◆◇ ◣◢◥▲ ▼△▽⊿◤ ◥▆▇ ██■▓ 回□〓≡╝ ╚╔╗ ╬═╓╩ ┠┨┯┷┏ ┓┗┛ ┳⊥﹃﹄ ┌┐└┘∟ 「」↑↓ →←↘↙ ♀♂┇┅﹉ ﹊﹍﹎ ╭╮╰╯ *^_^* ^*^ ^-^ ^_^ ^︵^∵ ∴‖︱︳ ︴﹏﹋﹌ ♂♀♥♡☜ ☞☎☏⊙ ◎☺☻►◄ ▧▨♨◐◑ ↔↕▪▫ ☼♦▀▄█ ▌▐░▒▬ ♦◊◦☼ ♠♣▣▤▥ ▦▩ぃ◘◙ ◈♫♬♪ ♩♭♪の☆ →あ£❤。 ◕‿◕。 ✎✟ஐ≈ ๑۩۩.. ..۩ ۩๑๑۩۞ ۩๑✲❈ ➹ ~.~◕‿-。 ☀☂☁【】 ┱┲❣✚ ✪✣✤✥ ✦❉❥❦ ❧❃❂❁❀ ✄☪☣☢☠ ☭♈➸✓ ✔✕✖㊚ ㊛ *.:。✿*゚ ‘゚・ ◊♥╠═╝▫■๑»«¶ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫ ♂•♀◊©¤ ▲↔™®☎ε їз♨☏☆★ ▽△▲∵∴∷ #♂♀♥♠♣ ♧♤♧♡♬♪ ♭♫♪ﻬஐღ ↔↕↘••● ¤╬﹌▽☜♥☞ ♬✞♥♕☯☭☠☃ ─ ━ │ Read the rest of this entry »