Menjelajah Blogosfera Bersama WordPress

3 03 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca.

Semakin hari aku menjelajah WordPress dengan lebih mendalam semakin aku kagum dan minat dengan function-function yang ada pada WordPress ni. Walaupun blog aku masih banyak lagi limitation pada WordPress ni disebabkan aku masih lagi menggunakan yang free WordPress host blog. Tapi ianya sudah cukup untuk menambat hati aku untuk terus bersama WordPress.Wordpress Blogosphere

Aku akan terus menjelajah dan sentiasa belajar tentang-tentang function baru yang aku tak pernah jumpa pada Blogger.com sebelum ini. Oleh sebab minat aku semakin mendalam bersama WordPress ni, aku telah mencipta satu Tagline baru untuk blog aku ini iaitu;

Menjelajah Blogosfera Bersama WordPress

Tagline ini memang menerangkan tentang apa yang akan ku tulis di blog aku ni. Blogosfera ialah perkataan Sepanyol yang bermaksud Blogosphere di dalam Bahasa Inggeris di mana aku akan terus berblogging dan berblogwalking selagi adanya dunia internet ni disamping memahirkan diri menggunakan WordPress.

Ku harap sesiapa yang sudah mengesan kehadiran blog aku ni akan terus mengikuti perkembangan dan perubahan-perubahan yang akan berlaku pada blog aku ni dari masa ke semasa. Blogging Rocks The World!





My First Post On WordPress

11 09 2008

The Starting PointInilah pertama kali aku try blogging guna wordpress ni. Really recommended by blogger-blogger otai. Menang kekok sikit nak guna menatang ni. Tapi aku cuba la meneruskan usaha aku menggunakan wordpress ni.  Dengar cerita, WordPress ni lebih banyak function yang best berbanding blogger.com.

So, Kat blog ni aku lebih menceritakan tetang personal life aku.  Not in detail tapi yang aku rasa menyeronokkan kalau dicerita kat korang.

Sebagai permulaan, aku ni asal Sarawak dan hobi aku suka outing dan travelling. Itu saja yang aku nak intro kat korangbuat masa ini.  Selebihnya korang akan tahu juga dari entri-entri aku yang akan datang. Aku akan lebih menceritakan kisah aku ketika aku di luar dan bukan kisah ku di dalam rumah ni.

Well, stakat ni saja first entri aku untuk kali ini. Nantikanlah crita-crita dan pengalaman yang akan ku kongsi bersama korang.