Kontest Bola Oh Bola

9 03 2010

Aku rasa untuk blog ni baik aku join jer seberapa banyak kontest yang boleh. So, untuk kontest kali ini adalah kontest bola oh bola yang di anjurkan oleh mietos

Senang jer kontest ni, bab teka meneka ni aku memang dah mahir. Korang teka jer kat mana bola dalam gambar ni berada sepatutnya.

Aku rasa la, bola tu berada kat B atau F. Bukan Blue Filem tau. Hehehe…

So, Korang jangan tak join… Join ler skali…  Dua tiga kali pun boleh… Join kat sini yer… Tarikh tutup 15  mac 2010 ni… Cepat join jangan terlambat… Daa~~





Tulis & Menang ariffshah.com

4 03 2010

Contest Tulis dan Menang

Kontest Tulis dan Menang adalah anjuran bersama sitikus.comorange4k.comariffshah.com. Hadiah wang tunai ditaja oleh kujie2.commrs.kay.my &myliriklagu.com.

Sudah ke korang melihat banner di atas? Sekarang ariffshah.com tengah mengadakan kontest & menang ariffshah.com. Contest ni senang je nak masok bagi siapa-siapa yang dah tak ada idea nak blog pasal apa macam aku ni. Masa ni la yang sesuai untuk korang masok contest dan asahkan lagi teknik penulisan korang.

Korang mesti nak tau apa yang nak di tulis untuk contest ini kan? Senang aje, Korang cuma perlu menceritakan tentang blog korang ataupun blog kegemaran korang dan apakah keistimewaan blog korang ataupun blog kegemaran anda tersebut.

Di sini aku pulak nak menceritakan lah serba sedikit tentang satu blog yang berbahasa Sarawak ni iaitu blog To Live And Die in Sarawak yang di tulis oleh saudara Hajib iaitu aku sendiri. Hehehe…

To Live And Die in Sarawak

Blog ini memang aku buat dalam bahasa Sarawak sebab aku tau memang ada pembacanya yang tersendiri. Blog ni setiap hari akan ku ping kan ke Gengblogger jadi ada jugak ler rakan-rakan dari semenanjung yang singgah ke blog ni. Memang diorang takkan paham apa yang aku tulis tapi atleast diorang dapat membiasakan diri melihat dan membaca Bahasa Sarawak.

Blog To Live And Die in Sarawak ni pun setiap entrinya mempunyai gambar dan kadang-kadang aku buat VLog untuk tatapan korang.  Kalau tak paham nak baca pun atleast dapat mentafsir apa yang ku tulis dari gambar-gambar yang aku letak di setiap post.

Kalau dilihat pada Pengkomen Teraktif di blog tersebut, sudah ada Pengkomen-pengkomen yang setia bersama blog tersebut. Oleh sebab itu, tak ada alasan lagi untuk aku tiada masa untuk post artikel ke blog tersebut.

Bilangan follower blog tersebut ialah sebanyak 63 orang semenjak ianya beroperasi selama 2 bulan lebih. Bilangan ini memang agak di luar jangkaan kerana baru sahaja beroperasi selama 2 bulan sudah mendapat follower seramai ini dan ini tandanya memang ada di luar sana yang menyokong aku membuat blog dalam bahasa Sarawak.

Stakat ini sahaja ulasan aku mengenai blog tersebut dan di harap korang kalau ada masa singgah-singgah ler ke blog tersebut dan tidak lupa jangan lupa untuk menyertai Contest Tulis & Menang ariffshah.com ini.





I’m on Twitter

16 10 2008

Twitter is a free instant messaging which allow users to send news or any updates to your friends. Twitter is quite a nice way into online publishing. It’s quick and easy to both contribute to, listen to others and expand your network of readers.
I use twitter as a networking tool. I like to meet people who are on twitter who are innovative passionate people. Most of people who are on twitter write blogs so they appreciate comments and will often come back to check you out. You can definitely develop relationships that would bring more traffics to your blog.





Create Your Own Social Network

20 09 2008


I just created my own social network at www.ning.com a cool web 2.0 service where you can create your own social network. This is a great services where you can communicate and discuss anything with your networks that you created. My social network is called ‘Apa Cer Tek?’ which is my local Sarawak Borneo language and English translation means ‘What’s up?’. This is the word that we always use when we meet our friend asking what is the plan or the things that we are going to do. I created this community for anyone who would like to know and alert about clubs, events and activity around Kuching especially during the night time. If you are a ‘kaki lepak’ and you don’t know where to hang out or you are nightclub crawlers but you do not have any ideas where to club in Kuching, you may join us and we in the community will help you and maybe we can give you ideas the suitable place for you. At the moment around 23 people joining ‘Apa Cer Tek?’ social network for just 2 days created and most of them is my own friends and i believe this community size will keep grow and grow… so… Apa cer tek??