Tulis & Menang ariffshah.com

4 03 2010

Contest Tulis dan Menang

Kontest Tulis dan Menang adalah anjuran bersama sitikus.comorange4k.comariffshah.com. Hadiah wang tunai ditaja oleh kujie2.commrs.kay.my &myliriklagu.com.

Sudah ke korang melihat banner di atas? Sekarang ariffshah.com tengah mengadakan kontest & menang ariffshah.com. Contest ni senang je nak masok bagi siapa-siapa yang dah tak ada idea nak blog pasal apa macam aku ni. Masa ni la yang sesuai untuk korang masok contest dan asahkan lagi teknik penulisan korang.

Korang mesti nak tau apa yang nak di tulis untuk contest ini kan? Senang aje, Korang cuma perlu menceritakan tentang blog korang ataupun blog kegemaran korang dan apakah keistimewaan blog korang ataupun blog kegemaran anda tersebut.

Di sini aku pulak nak menceritakan lah serba sedikit tentang satu blog yang berbahasa Sarawak ni iaitu blog To Live And Die in Sarawak yang di tulis oleh saudara Hajib iaitu aku sendiri. Hehehe…

To Live And Die in Sarawak

Blog ini memang aku buat dalam bahasa Sarawak sebab aku tau memang ada pembacanya yang tersendiri. Blog ni setiap hari akan ku ping kan ke Gengblogger jadi ada jugak ler rakan-rakan dari semenanjung yang singgah ke blog ni. Memang diorang takkan paham apa yang aku tulis tapi atleast diorang dapat membiasakan diri melihat dan membaca Bahasa Sarawak.

Blog To Live And Die in Sarawak ni pun setiap entrinya mempunyai gambar dan kadang-kadang aku buat VLog untuk tatapan korang.  Kalau tak paham nak baca pun atleast dapat mentafsir apa yang ku tulis dari gambar-gambar yang aku letak di setiap post.

Kalau dilihat pada Pengkomen Teraktif di blog tersebut, sudah ada Pengkomen-pengkomen yang setia bersama blog tersebut. Oleh sebab itu, tak ada alasan lagi untuk aku tiada masa untuk post artikel ke blog tersebut.

Bilangan follower blog tersebut ialah sebanyak 63 orang semenjak ianya beroperasi selama 2 bulan lebih. Bilangan ini memang agak di luar jangkaan kerana baru sahaja beroperasi selama 2 bulan sudah mendapat follower seramai ini dan ini tandanya memang ada di luar sana yang menyokong aku membuat blog dalam bahasa Sarawak.

Stakat ini sahaja ulasan aku mengenai blog tersebut dan di harap korang kalau ada masa singgah-singgah ler ke blog tersebut dan tidak lupa jangan lupa untuk menyertai Contest Tulis & Menang ariffshah.com ini.

Advertisements