Kontest Isi Dialog Kartun

5 03 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca…

Korang nampak tak Kartun kat bawah ni. Kat Blog aku yang berbahasa Sarawak To Live And Die In Sarawak tengah buat kontest buat dialog Kartun ni dengan kreatif dan lawak skali. Pemenangnya akan dikira bedasarkan sape yang dapat membuat aku gelak sampai kering gusi.

Kontest ni just untuk suka-suka tapi tetap ada hadiah untuk kontest ni dan hadiah yang cuma dapat ku bagi ialah  review blog korang kat blog To Live And Die In Sarawak tu. Cukuplahkan? At least korang dapat tengok macam mana blog korang di review dalam bahasa Sarawak. Aku newbie lagi kat blogosfera ni. Lom mampu nak bagi hadiah yang best-best. Hehee..

Korang tengok Kartun ni dulu…

Dah ada idea? Okay, cara-cara nak masok kontest ni senang jer. Korang buat dialog untuk kartun di atas dan letakkan dekat komen di bawah post ini. Kalau rajin korang editlah kartun ni dan letak kat post korang dan linkkan post kontest tersebut ke post ini. Nama tajuk post tersebut hendaklah KONTEST ISI DIALOG KARTUN

Tarikh tutup sampai hari Ahad ni jer 7 Mac 2010 dan pemenangnya akan di umum pada 8 Mac 2010 di post terbaru blog ini pada hari tersebut. So apa tunggu lagi? join lah!

Contoh:

Ompuan: Ko Berak tadi dah flush jamban tak?…
laki: Aku dah flush ler…

Ompuan: Tipu! Apsal taik masih kat lobang jamban tu?

Laki: Taik aku ker taik kau tu??? cakap kita pulak….

Ompuan: Apsal ko ni!!! Taik sendiri pun tak ngaku ker!!!!