KONTEST Earth We Care, We Love You!

10 03 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca…

Jalan-jalan dari blog ke blog tadi aku terjumpa lagi satu kontest yang agak menarik dan agak sesuai dengan jiwaku sebagai pencinta alam ni. Korang nak tau kontest ape tu? Ni dia…

EARTH WE CARE, WE LOVE YOU CONTEST yang di anjurkan oleh blog SEINDAH DUNIA KITA.

Cara nak masok kontest ni korang cuma ambil satu gambar tentang Unsur-unsur alam iaitu air, tanah, api dan udara beserta caption untuk gambar tu. Untuk maklumat lanjut tentang kontest ni korang singgah ler ke blog Seindah Dunia Kita ni.

Okay, Tanpa membuang ayat. Ni aku nak tunjok gambar aku untuk kontest ni. Gambar ni sebenarnya dah lama. Gambar ni adalah original daripada aku sendiri yang di ambil oleh kawan america ku ketika kitorang bermalam di hutang Gunong Santubong, Kuching, Sarawak. ¬†Saksikanla Keindahan gambar ni…

Korang nampak tak aku bersedia untuk terjun kat atas air terjun tu? Bukak mata besar-besar, susah nak nampak sebab aku pakai camouflage trunk… Kekeke…

Ni la antara air terjun yang ada dekat Gunong Santubong. Dekat jer tempat aku berdiri tu dikatakan ada telaga tempat Tuan Puteri bersiram.  Kat Lubang telaga tu, Kawan america aku sorang je yang boleh menyelam sampai ke dasar telaga tu yang dalam nya di anggarkan sedalam 30 kaki. Sungguh dalam kan?

So, ini jelah yang aku nak kongsi dengan korang bersempena kontest Earth We Care, We Love You! Ramai-ramai ler kita join kontest ni sesambil share gambar tentang alam sekitar yang kita ada. Sekian, trima kasih.

Nak join? silalah ke LINK ini.